Jag vill dela med mig av några regler som gör varje text bra.
Hur man skriver en bra text
Här är några tips:

Här finns några tips: Uppskatta läsarens tid. En kort och meningsfull text är bättre än en lång och omständlig text. Skriv så mycket som du behöver för att täcka ämnet fullt ut, men inte mer.

Gör din rubrik kort och catchy. Helst ska rubriken ensam räcka för att läsaren ska förstå artikelns ämne. Undvik allmänna och meningslösa rubriker som "liv" eller "tid". Om det är en intervju kan du sätta in ett slagkraftigt citat i rubriken. Sätt förresten aldrig punkt i slutet av rubriker och underrubriker.

Skriv som om du berättade en historia för en levande person. När du skriver en text berättar du villkorligt en historia för en förbipasserande person. Kommer han att vara intresserad av din berättelse? Om ja, fortsätt med den. Om inte, är det värt att fråga dig själv "varför?

Inled texten med en ledtråd. Dess syfte är att ange artikelns ämne och locka till sig läsarens uppmärksamhet. För att göra detta kan du till exempel fylla inledningen med de mest fantastiska fakta. Två till fyra meningar (helst inte längre än 300 tecken) räcker oftast för att engagera läsaren och förklara varför de ska läsa din artikel och vad den kommer att handla om.

Försök att presentera olika synvinklar på frågan. Var opartisk (om det inte är en författarkrönika) och presentera inte din åsikt som en etablerad sanning.

Sök efter hjältar, om möjligt referera till experter, citera experter. Detta ger artikeln rikedom och övertalningsförmåga. Det är praktiskt att använda tjänsten oTranscribe för att transkribera intervjuer så att du inte behöver växla mellan ett textdokument och en mediaspelare.

Välj originella ämnen. Det är ingen idé att prata om något som har sagts många gånger.

Sträva efter en balans mellan ämne och ämne - det som läsaren redan vet och ny information. Om du inte ger honom eller henne ny information blir läsaren uttråkad; om du överöser honom eller henne med ny information utan att koppla den till det han eller hon redan vet kommer läsaren att sluta läsa eftersom det är för tungt att ta.

Strukturera materialet. Ju tydligare texten är strukturerad (t.ex. uppdelad i delar med underrubriker), desto bättre uppfattas den. Stycken bör vara korta, inom 6-8 rader, för att göra texten lättare att läsa.

Skriv dina tankar i ordningsföljd. Om läsaren inte förstår något på en gång - finns det en risk att ingen läser till den plats där allt blir tydligt. Om det inte är en mördande trädgårdsmästare, vilket alla kommer att få veta i upplösningen, förstås.

När du berättar din historia får du inte glömma miljön. Texten ska inte bara svara på vad som hände, utan också på frågorna - var, när, med vem, varför och sedan vad? Vänta inte på dessa frågor i kommentarerna, svara på dem direkt.

Fyll texten med levande detaljer. Detaljer ger texten liv och hjälper till att visualisera berättelsen. Till exempel i berättelsen om Chicagobranden 1871 som förstörde hela staden är antalet hus som brann säkert intressant, men ännu mer intressant är det faktum att det började med en tjuv som satte eld på hö för att dölja att han stal mjölk.

Övertyga läsaren med fakta snarare än med långa tal och känslor: försök att argumentera dina påståenden och backa upp dem med konkreta fakta. Kom ihåg att fakta måste verifieras. Lita inte på allt du läser och hör.

Motivera fakta med referenser. Det är lämpligt att backa upp de fakta som nämns med källhänvisningar. Det är bäst att göra det till en vana: om du nämner ett faktum som inte är allmänt känt i en publikation, sök bekräftelse på nätet. Om du hittar en bra och trovärdig källa ska du ange en hyperlänk till den.

Glöm inte att ange källor. Uppskatta andras ar****e: När du citerar fakta, citat eller uppgifter i en artikel ska du hänvisa till den källa du använder. Det är ofta källan som avgör informationens kvalitet och ****ydelse.

Använd hyperlänkar. På så sätt kan dina läsare hitta mer information om det ämne de är intresserade av. Förresten kan du också referera till andra Discourse-artiklar.

Överbelasta inte texten med termer, om du inte kan klara dig utan dem överhuvudtaget.

Älska det ryska språket och respektera läsaren. Text som är skriven med fel kommer inte att tas på allvar. Du kan kontrollera stavnings- och interpunktionsregler på Gramota.ru och kontrollera din text för stilistiska fel på Fresh Look.

Glöm inte att välja en rubrik och ange de viktigaste ämnen som materialet behandlar. De kommer att göra din publikation lättare att hitta på Diskurs och via sökmotorer. Det är bäst att inte skapa onödiga enheter och välja ämnen som redan används i tidskriften; när du skapar nya enheter, gör dem användbara för andra författare. Om du vill skapa en författarkolumn räcker det att tilldela minst två verk ett nytt ämne.

Ha roligt. Skriv om det som intresserar och inspirerar dig. Dina läsare kommer att vara tacksamma.